17 juni 2017 2e locatie / by Henny Reumerman

Velodrome

De Velodrome is een wielerbaan, soms overdekt maar deze niet. Aan zijn lot overgelaten met een tribune die plaats biedt aan honderden toeschouwers. 

Deze baan telt een lengte/ronde van 250m. Eenmaal aangekomen parkeerden we bij een winkelgebied en liepen een eindje naar de locatie. Daar aangekomen zagen we meteen al een stuk hek was los was geschroefd waardoor we zo het terrein op konden komen. Geen kip te zien. We pakten onze spullen uit en gingen aan de slag, nog niet eens helemaal opgestart komen er twee snotneuzen aanlopen met een voetbal. Niet heel vreemd gezien er vlak naast een veldje is, maar gingen die ettertjes nou doen die klommen op de tribune en gingen pontificaal in het midden van die immense tribune (en onze foto's) zitten. Wij hadden al besproken ze geen aandacht te geven en dan eerst de zaken te fotograferen waar ze buiten vielen.

Zo gezegd zo gedaan en na een minuut of 20 gaven ze het op en gingen maar weg en konden wij ons gang gaan. We waren net op tijd klaar voordat de zon echt helemaal doorkwam en eigenlijk alleen maar tot last zou zijn.

De piste werd ingehuldigd op 30 juni 2000.

Het doel is wedstrijden en trainingen organiseren voor alle jeugdcategorieën.

Een deel van de tribune van het voetbalstadium van Charleroi, gebruikt tijdens Euro 2000 (het Europees Kampioenschap voetbal) is heropgebouwd in deze piste.