2 juli 1e Locatie / by Henny Reumerman

Steampunk Commander

Voor vandaag staan op het menu : een control room van een staalfabriek, een vliegtuig en een radio/tv zender. 
Richting de grens begon het meteen met regenen ondanks dat er een droog weekend voorspeld was, heel jammer. Maar we hadden toch liever wat regen dan veel te felle zon. Die zon hebben we overigens de hele dag niet gezien, tot we de grens naar Nederland weer overstaken toen was het stralend weer. Het heeft in België niet de hele dag geregend maar we hebben in ieder geval op het grootste stuk dat we moesten lopen van de auto naar een locatie een goeie plensbui gehad.

Om 08:30 ongeveer kwamen we aan bij de eerste locatie, de control room van een middelgrote staalfabriek.

Steampunk Commander

Steampunk Commander

 Steampunk Commander, een antieke controle kamer van een oude staalfabriek. We reden er langs en zagen dat het terrein waar de fabriek op stond makkelijk toegankelijk was want het grote hek aan de weg stond wagenwijd open. Maar ook zagen we dat er een paar kleinere bedrijfjes waren gevestigd op het fabrieksterrein die nog wel in bedrijf waren. Onder anderen een loods waar vrachtwagens voor stonden en waar iemand de wagens aan het schoonmaken was.

We hebben een stukje terug geparkeerd en liepen terug naar het hek, het terrein op en langs de open loods met iemand aan het werk. We waren meteen gezien bij het passeren en werden vriendelijk begroet dus groeten net zo vriendelijk weer terug en vervolgden onze weg richting fabriek. 

We hoefden nog niet eens om de hele fabriek heen te lopen en vonden al een ingang, binnen was het even zoeken naar de controle kamer maar ook dat duurde niet lang. Een lange sierlijke stalen trap wees ons de weg, bovenaan de trap was een deur naar de ruimte waar we voor kwamen. Er zat helaas geen beweging in de deur en alle andere toegangswegen waren gebarricadeerd. De deur had een metalen frame met kleinere glazen raampjes erin waarvan er een miste waar Mark precies doorheen paste. Zonder hem had deze reportage absoluut nooit tot stand gekomen, thanks Mark!!!!